A Skoda Praktik tulajdonosa egy barátjától, Martintól kapta ajándékba a dekorációt a kocsira.

Martin már törzsvásárlónak számít, hiszen névjegykártyától kezdve pólókat, pulóvert is gyakran vásárol tőlem, illetve a motorját is velem fóliáztatta.

A minta helyét és méretét Martin határozta meg, lényegében a földmérő névjegykártyájának grafikája került rá az autóra.

A dekoráció teljes titokban készült.

Az eredmény:

„Nagyon örült a srác neki és nagyon tetszettttt neki! Köszi Csabi!”

 

Dekorálás a hátsó ablakra

Mindig felmerülnek azok a kérdések, hogy érdemes-e a hátsó ablakra fóliát ragasztani. Nem fogja tönkretenni az ablaktörlő vagy az ablakfűtés?

A válasz, hogy a jó minőségű fóliának nem lesz baja.


Évekkel ezelőtt készítettem olyan dekorációt hátsó ablakra, amelynek szövege nagyon apró betűkből volt kivágva és tartottam is tőle, hogy az ablaktörlő le fogja húzni, de nem ez történt. A szöveg ékezetei is a helyükön vannak még évekkel később is.


Skoda Praktik hátsó ablak fóliázása

 

Az ablakfűtés felmelegíti ugyan valamennyire a fóliát, nyáron azonban az üveg sokkal melegebb, mégse fog lejönni a matrica. Idővel persze meg fog ereszkedni, de a reklám feliratokat egyébként sem az örökkévalóságnak szánjuk.

Gyártótól függően 5-7 év élettartamot garantálnak neki.

 

Nyomtatott vagy vágott fólia kerüljön az autóra?

Ezen a Skodán hátul nyomtatott matrica van, kétoldalt pedig egyszínű fóliából kivágott földmérő figura. A videón látható, ahogy a plotter kivágja az anyagot, én pedig kiszedem a felesleget.


Az egyszínű, vinyl alapanyagú fóliából készült grafika nem fog kifakulni - míg az oldószeres nyomtatással készült matrica idővel veszíteni fog az élénkségéből. Nyomtatott fóliát akkor érdemes választani, ha a grafika sok színt, fotót tartalmaz.

Minden más esetben sokkal jobb az egyszínű, kivágott fólia.

Természetesen ezzel is létre lehet hozni színes grafikát, de ügyelni kell arra, hogy kettő, legfeljebb három színnél több ne legyen benne. Reklámüzenetekhez gyakran nem is kell ennél több.
Kapcsolódó bejegyzések
Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá

Email címed nem jelenik majd meg nyilvánosan az oldalon. A csillaggal megjelölt mezőket mindenképpen ki kell töltened.*